Varna vadba v nosečnosti

Vadba med nosečnostjo predstavlja pomembno vlogo za vzdrževanje splošnega zdravja in psihičnega počutja posameznice, brez da bi ob tem ogrožala razvoj ploda. 
S telesno aktivnostjo vzdržujemo telesno pripravljenost, nadzorujemo naraščanje telesne mase, zmanjšujemo nosečniške težave, izboljšujemo telesno držo, koordinacijo in ravnotežje ter krvni obtok. Prav tako izboljšamo nevrološki položaj otroka in rast posteljice ter ploda, poskrbimo pa tudi za to, da je okrevanje po porodu hitrejše.
Gibanje v času nosečnosti je nujno, razen v primerih, ko zdravnik nosečnici to odsvetuje. Pred vključitvijo na vadbo je priporočljiv posvet z izbranim ginekologom. Udeležba na Varni vadbi v nosečnosti je brezplačna.

V Centru za krepitev zdravja Kočevje izvajamo Varno vadbo v nosečnosti, ki je namenjena zdravim nosečnicam od  12. tedna nosečnosti naprej. Na vadbi razvijamo gibalne in funkcionalne sposobnosti, poudarek dajemo pravilni telesni drži, prehajanju položajev telesa in pravilnemu dihanju, naučimo se pa tudi pravilnega izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Vadba je namenjena tudi sprostitvi telesa, tako fizični, kot mentalni.

Varno vadbo za nosečnice vodi:

  • David Gole, mag. kineziologije

Vadba poteka vsako sredo ob 9. uri v telovadnici ZD Kočevje (pri fizioterapiji).
Obvezne so predhodne prijave na e-mail: ckz@zdkocevje.si ali tel. št.: 01 893 90 56

Za vadbo potrebujete čisto obutev, športno obleko in vadbeno blazino. 

Ostale informacije na temo telesne dejavnosti v nosečnost >>